onsdag den 20. februar 2013

Jordskokkerösti med stenbiderrogn.

Jordskokker og stenbiderrogn er vel ikke de mest oplagte spiser at bringe sammen, men ikke desto mindre klæder de hinanden umanerligt godt og de er til alt held begge i sæson netop nu. Her er en bette forret, hvor de optræder sammen. Nu skriver jeg godtnok, at begge er i sæson netop nu og jordskokkerne kan da også fås til en anstændig pris, men stenbiderrognens sæson er kun lige begyndt og den portion, som ses på billedet er 100 gram og kostede 70,-, om fjorten dage er det væsentligt billigere.


Du godeste, hvor smager det godt! Det er første gang jeg laver det og jeg er vildt begejstret. Det er endnu bedre, end jeg havde forestillet mig. De to stykker på billedet er lavet efter halvdelen af opskriften. Det skulle være en forret, men disse to stykker er bestemt et fuldt måltid, så glem alt om forret eller halvér opskriften endnu engang.

Til 4 personer:

150-200 g stenbiderrogn (eller mere!)
citron
rødløg
250 g skrællede jordskokker
300 g skrællede kartofler
2 æg
3 spsk mel
timian, dild eller kørvel
olie til stegning
creme fraiche

Rensning/klargøring af stenbiderrogn kan novicen læse om her.
Den rensede rogn smages til med citron, lidt finthakket rødløg og salt og peber. Lad det trække i køleskabet, mens jordskokkerne gøres klar.
De skrællede skokker og kartofler rives groft i hånden eller foodprocessoren.
To æg piskes med tre spsk mel og et hakket løg, blandes med med salt, peber og de urter, man ønsker.
Overskudsvæske vrides ud af skokker og kartofler i et viskestykke, som ved slynget kål. Blandes herefter med æggeblandingen.
Herefter steges röstierne som små blinis eller klatkager i en pande med god olie, ca. 5 min. på hver side (på 9, hvis knappen går til 12). De skal trykkes flade, så de er helt gennemstegte indeni, når de er sprøde og gyldne udenpå.
Serveres med creme fraiche, stenbiderrogn, finthakket rødløg og en bette kvist dild eller, hvad man har valgt som krydderurt.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar