onsdag den 14. maj 2014

Champignonsuppe.


I virkeligheden både restemad og slankemad og så er det for resten lige efter min smag.


En bakke champignoner, som ikke længere er for kønne og nok skulle have været spist for et par dage siden, kan sagtens bruges til en dejlig suppe. Selv om svampene har fået lidt misfarvninger og derfor ikke rigtig gør sig i en salat, er de ikke nødvendigvis dårlige.

Svampene skæres i småstykker. 3-4 af de pæneste svampe tages fra og skiveskæres. I en gryde smeltes en tsk smør sammen med 1 tsk olie. Heri "glaseres" et finthakket bananskalotteløg eller 3-4 almindelige skalotter. Når løgene er blevet glasagtige hældes svampene i gryden og ristes med for en god ild, til de har fået farve. Tilsæt ½ liter vand eller endnu bedre - bouillon og lad det småkoge en halv times tid, før det køles ned og blendes. Passeres gennem si og koges atter op. Skønnes suppen for tynd benyttes et lille drys Maizenajævner. Mens suppen har kogt, er de skiveskårne svampe ristet i mindre end lidt fedtstof på en pande. De drysses på suppen ved serveringen evt. sammen med lidt purløg.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar