onsdag den 4. marts 2015

Rubbed kyllingoverlår med peberrodmos.

Jeg bliver aldrig træt af kylling. Denne gang har kyllingestykket fået en grundig gang rub fra en opskrift, som jeg har fundet anvendelse for til flere andre slags kød.


Låret serveres med en mos af kogt blomkål, squash, persille, hvidløg, en ordentlig skovlfuld fintrevet peberrod og rigeligt smør. Der er en sjat stegte champignonskiver, strimler af rød peber og halve cherrytomater som garniture. Før kyllingestykket har fået sine 45 minutter i ovnen ved 200 grader, har det ligget grundigt smurt ind i rub´en i nogle timer.

Rub:

1 stor spsk røget paprika
1 stor spsk korianderfrø
1 stor spsk fennikelfrø
1 stor tsk cayennepeber
1 tsk spidskommen
2 tørrede røde chilier
1 stor tsk havsalt
1 stor spsk sort peber
1 stor spsk mørk farin

Hele gøjemøget blendes grundigt i en kaffekværn. Der er til mange gange.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar