tirsdag den 19. februar 2013

Kailkenny - skotsk tilbehør.

Her er et meget skotsk tilbehør med hovedvægten på kartoffelmos, hvorfor det også kan benyttes, lige som vi plejer at bruge kartoffelmos. Start med at lave mosen af et halvt kilo kartofler, som ikke må mangle de varme tilsætningsstoffer; rigeligt smør og en sjat mælk. Husk salt og peber!
 
 
Varm olie i en stor pande. Heri lægges ca. ½ kg finsnittet grønkål, der skal steges i nogle få minutter til det falder lidt sammen, men også stadig er lidt sprødt. Smages til med salt og peber. Tilsæt kartoffelmosen og bland det hele godt. Slut af med en pæn sjat piskefløde.
 
 
Sådan ser den spiseklare Kailkenny ud.
 

2 kommentarer:

  1. Da det er lidt småt med vitaminerne i kartoflerne, jo ældre de bliver, har jeg i mange år lavet grønkålskartoffelmos til f.eks. frikadeller.
    Elsebeth

    SvarSlet
  2. Så nu ved du altså, at skotterne mener, at det er en af deres nationalretter ved navn Kailkenny.

    SvarSlet