fredag den 8. februar 2013

Torsk med appelsin og pappardellepasta.



En nemt lavet, ganske anderledes og meget velsmagende pastaret. Fiskehandleren havde ikke mere torsk, så den viste ret er med lyssej. Enhver fiskeart med lyst flagende kød kan bruges.

500 g torskefilet, skåret i grove tern og tørret for evt. væde
1 løg, finthakket
Saft af 2 appelsiner
Reven skal af ½ usprøjtet appelsin
2 spsk. olivenolie
2 spsk. Grand Marnier
2 dl piskefløde
Salt
Rosa peberkorn
Pasta til 4 personer, fx fettuccine eller pappardelle, kogt efter anvisningen på pakken
Lidt grønt til pynt, fx dild, persille eller kørvel

Varm olien og steg løget et par minutter, til det har taget lidt farve.
Tilsæt appelsinsaft og Grand Marnier og kog det ca. 5 minutter.
Tilsæt fløde og appelsinskal og bring det i kog.
Læg torskestykkerne i saucen og lad det simre nogle minutter og krydr med salt og peberkorn.
Tag panden fra varmen, og lad retten stå nogle minutter med låg, indtil torsken er mør.
Vend den nykogte pasta i saucen og drys med grønt.


 

2 kommentarer:

  1. Minder om en opskrift jeg har på pasta med laks, whisky, fløde og citron. Uhmmm. Den der må jeg også prøve.

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder spændende...den må jeg vist også prøve.

      Slet