mandag den 29. april 2013

Aspargessuppe med tragtkantareller.

Det er herligt at grønne asparges er blevet så almindeligt tilgængelige i forretningerne og så prisbillige. Her er en lynhurtig og ukompliceret opskrift på suppe af de lækre grøntsager med lidt skovbundsfyld.


Tragtkantarellerne stammer fra Virklund, hvor Thormod Skovtrold har samlet og tørret dem. Samme Thormod har et fantastisk øje for svampe. Hvor jeg intet ser, kan han pludselig adræt springe fra skovvejen og ind i underskoven og returnere med en håndfuld ægte kantareller.


Et helt stort syltetøjsglas fuld af tørrede svampe fik jeg med hjem efter sidste besøg hos skovfolkene. Det rene guld i mit køkken.

Her er suppeopskriften til 2 pers,:

Et bundt grønne asparges - 400 g.
Et mellemstort løg
En stilk blegselleri
2 fed hvidløg
En chilipeber (styrke efter smag)
3/4 l hønsebouilon
1/4 dl olivenolie
Salt og peber
Vilde svampe

Kog rengjorte asparges, løg, hvidløg, blegselleri og chili grundigt møre i bouillonen og blend hele molevitten med en stavblender. Tilsæt olivenolie og smag til med salt og peber. Server med en klat creme fraiche eller græsk yoghurt til og varme svampe ovenpå.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar