torsdag den 11. april 2013

Læsø 11/4.

Tre dage med høj sol dagen igennem er forbi og vi har atter julevejr. Her er det udsigten fra mit sovekammervindue.


Det er tid at mindes gårsdagens solfyldte tur rundt til øens tre fungerende kirker. De to af dem er lige så stærkt røde, som den tredie er gul.


Vesterø Kirke er ubetinget den mest overdådigt udsmykkede, både hvad inventar og kalkmalerier angår. Læg mærke til gravstederne. De er for alle tre kirkegårdes vedkommende kranset med vejkantsten, selv om buksbombuske gror udmærket her på øen.


Den tætte tilknytning til søen fornægter sig ikke; intet mindre end seks kirkeskibe har de her.


 Kun tre af skibene er der plads til i række i kirkerummet, to må hænge i siden og et enkelt er anbragt ved siden af orglet i tårnrummet.


Byrum Kirke har samme stærktrøde farve som Vesterø Kirke.

På vej til Østerby for at bese øens tredie og nyeste kirke, kom vi forbi en fårefold med en lille stald med ældgammelt tangtag.


Turist, Røge- og Pølsemester Friisand på vej til at entre fårefolden lidet anende, at en sort satan af en vædder ville stange ham på vejen.


Den lidet gæstfri vædder med det hissige temperament.


Vi kom forbi andre huse med tangtage. Her er et godt eksempel på, hvorledes tangtækkeren har taget skyldigt hensyn til den øvrige arkitektur; selv nissen på loftet kan få sig et kig ud på kålgården.


Østerby Kirke. Som det fremgår af tårnets årstal er kirken relativt ny. Det er dog kun tårnbygningen årstallet gælder. Resten af kirken er opført i midten af attenhundredtallet.


I dag - sidste dag - bliver det vist hovedsageligt indendørssysler, der kommer til at stå på tapetet, men vi har da også rigeligt med bøger, pc´er og DvD´er med til at underholde os. Fadebur, vin- og ølkælder er til alt held velforsynede.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar