lørdag den 8. februar 2014

Så skal der laves PANKO

Panko er rasp. Japansk vel at mærke og det fungerer til panering mange gange bedre end det rasp vi kender. Panko laves af friskt brød. Det tørres ikke, som vi er vant til, men tørres ved gennemstrømning af elektricitet. Man kan imidlertid også lave det uden elektricitet, hvilket er, hvad jeg vil gøre. Opskriften er frækt "lånt" af Klidmoster, som har haft alt sliddet med at lave en fordansket opskrift på pankoen. Tak til Klidmoster.


Et tilfældigt hvidt hvedemelsfranskbrød (her Skagensbrød) befries for al skorpen.


Skæres i stykker, der passer til at komme i blenderen.


Nogle få omgange med det groveste rivejern og den friske brødkrumme er klar til at komme i ovnen. 


Sådan ser brødkrummen ud, når den sættes i ovnen og sådan ser den også ud, når den er færdig. Den skal sættes i forvarmet ovn ved 100 grader i 3 gange 10 minutter, hvor der rodes rundt i krummelaget mellem hver bagning. Er pankoen ikke knastør på dette tidspunkt, gives blot 10 minutter yderligere. Temperaturen må ikke skrues op.


Den færdige panko kan opbevares under tætsluttende låg i lange tider. Til alle slags panering er denne japanske rasp fuldstændig uforlignelig.


3 kommentarer:

  1. For et par år siden lavede jeg selv panko. Idéen havde været god nok, hvis det ikke var fordi, panko suger meget mere fedtstof end almindelig rasp.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har aldrig i denne blog foregivet at være bange for fedtstof. Hvis man støder på slankeretter her, er det et tilfælde.

      Slet
  2. Til den anonyme så kan man bruge kornflakes, men panko smage bare skønt, og man behøver jo ikke spise det hver dag

    SvarSlet