lørdag den 22. december 2012

Haxen.

"Haxen" er den glimrende tyske betegnelse for denne ret, som vi vil kalde "Ovnbagt svineskank på et leje af løg, hvidkål og æbler". Germanerne spiser den gerne med surkål under navn af "Eisbein mit sauerkraut".


Det er en såre simpel langtidsret. En svineskank eller to ridses grundigt i sværen og krydres med salt og peber. Skankene anbringes fortrinsvis stående i et ildfast fad. Kan de kun ligge, er man nødt til at vende dem undervejs under tilberedningen. Fadet anbringes i en kold ovn på nederste rille, hvilket giver sig selv, hvis de anbringes stående. Ovnen sættes til 180 grader og skankene skal have 3-3½ time, så kødet let slipper benene. Når kødet har stegt en times tid, lægges grøntsager ved og ½ flaske øl hældes ved og over skankene. Ølbehandlingen gentages, før fadet med grøntsagerne er stegt tørt og dét er faktisk dét. Velbekomme og skål!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar