fredag den 4. januar 2013

Confit de Canard - konfiteret rapand.

At konfitere er en fremragende måde at konservere på og ydermere giver det en helt særlig og meget appetitlig smag til det konfiterede produkt i dette tilfælde and, men også alt andet kød kan konfiteres. Jeg nød for nylig et par andebryster sammen med min datter, Anne Sofie. De havde ligget konfiterede i mit køleskab i knapt et år og var møre og særdeles velsmagende.
 
 
Julen er ovre. Nytårsaften er ovre. Nu ligger de stykker Berberiand supermarkedet ikke fik solgt og nærmer sig sidste salgsdato, så nu er der billige køb at gøre. Jeg har netop hjembragt to lår og to bryststykker. De skal smøres med hvidløg og krydderurter, salt og sukker og ligge smurt ind i dette natten over.
 

Sådan kommer de i køleskabet for natten.


Dag to børstes andestykkerne fri af sukker, salt og krydderier og lægges tæt i en gryde eller pande. At lægge dem tæt er blot for at spare på det andefedt, som skal bruges.
 

Andestykkerne skal dækkes helt med andefedt og fedtet skal bringes til så vidt muligt at ligge lige under kogepunktet i 2½ til 3 timer.
 

Her er der for meget varme på - der skal lige knapt kunne ses bobler på overfladen.
 

De færdige andestykker lagt i bøtter. Her passede det med et bryststykke og et lår i hver. Det er vigtigt, at stykkerne er helt dækkede af fedt, hvis man vil opnå den konserverende effekt.
 

Fedtet er størknet - omsider - vær forberedt på, at det sagtens kan tage et døgns tid selv under kølige forhold. Låg på og ind i køleskabet, hvor det sagtens kan holde et års tid, men det behøver det jo ikke! 
Opskriften på Confit de Canard er her.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar