onsdag den 22. maj 2013

Champignon og gedeost-tartelet.

Magen til lækker frokostret skal man lede længe efter...og så er den nemt lavet. Kun fire ingredienser, hvis man ser bort for stafagen, som er salaten badet i dressing. Man skal selvfølgelig kunne lide gedeost for at kunne nyde retten efter opskriften, men jeg er ret sikker på, at gedeosten vil kunne udskiftes med et lag parmesanspåner eller - på dansk; en skive Flødehavarti af den fede slags.


Til 4 personer:

2 tyndtskivede rødløg (mandolin)
En lille klat smør
Flagesalt og peber
Færdiglavet butterdej fra supermarkedets køledisk
4 Portobellosvampe ( Portobello er bare en variant af Brun have-champignon)
4 skiver gedeost ca.1-1½ cm tykke (50-60 gram)
1½ spsk sherryeddike
2 spsk valdnøddeolie
1 spsk jordnødolie
Et par håndfulde blandede salatblade

Forvarm ovnen til 200 grader.
Rist løgringene hurtigt i smør til de næsten bliver bløde. Fjern fra panden og giv dem salt og peber.
Skær butterdejen i fire firkanten på ca, 11x11cm.
Fjern stokkene fra svampene. Læg disse med lamelsiden opad oven på dejfirkanterne og krydr med salt og peber. Anbring løgskiverne oven på og bag dem i 15 minutter. Tag dem ud og anbring en skive gedeost oven på hver svamp. Krydr med salt og peber og bag i yderligere 5 minutter til osten begynder at smelte.
Under bagningen røres en dressing af de forskellige olier og salt og peber.
Ved serveringen anbringes salat oven på osten og der dryppes med dressingen.
Læg mærke til, at der krydres med salt og peber adskillige gange undervejs. Vær derfor varsom med mængden af især salt, da også osten er salt i sigselv.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar