torsdag den 16. maj 2013

Tagliatelle med kylling og esdragon.

En italiensk pastaret, hvor man kan slippe af med gårsdagens kyllingerester. Man kan selvfølgelig benytte samme opskrift til ferske kyllingestykker fx. af bryst og helt fin er den også til kalvekød. I så fald bør man anvende salvie i stedet for esdragon.


Kyllingestykkerne sauteres sammen med de øvrige ingredienser, mens pastaen koger. Retten tager mindre end 15 minutter at lave.


Opskrift til 4 personer:

250 g kylling
6 spsk olivenolie
1 finthakket løg
1 finthakket hvidløg
3 spsk tør hvidvin
Bladene fra en kvist esdragon, groft hakkede
1 tsk tørrede rosépebre
Skal af en citron i tynde strimler eller fintrevet
Saft af ½ citron
450 g nylavet Tagliatelle eller tilsvarende tørret
Friskrevet Parmesanost

Skær kødet i fine stykker. Varm olien op og steg løg og hvidløg til de bliver glasagtige, men ikke tager farve. Tilsæt kødet og steg det færdigt. Hæld vinen i og lad det fordampe i 1-2 minutter. Kom så de øvrige ingredienser i, men vent med parmesanosten. Når pastaen er kogt færdig og afdrænet, hældes den i gryden med kødet og det hele varmes ordentligt igennem. Drys nu med Parmesanosten og bland grundigt. Hældes på forvarmet fad til servering.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar