tirsdag den 21. maj 2013

Sauterede kammuslinger med chilikrydret agurk.

Jeg er ved at blive ret tændt på kammuslinger. Her er de som en frokost- eller forret. Som en snack imellem måltider er de nu heller ikke helt tossede.


Såre simpelt. Her er opskriften til 4 personer.

1 stor skrællet agurk
1 stor rød chili uden kerner finthakket
3 spsk neutral olie
2 tsk soyasauce
1 tsk sukker
1 tsk hvidvinseddike
Flagesalt og peber
12 kammuslinger
Olivenolie til stegning

Skær agurken i ganske tynde strimler. Undgå frøområdet midt i agurken.

Kom den finthakkede chili i olien. Varm soyasauce, sukker og eddike op og så snart sukkeret er smeltet tilføres olien chilien sammen med et bette drys salt og peber.

Anbring agurkestrimlerne i en skål og drys rigeligt med dressingen over. Husk også salt og peber.

Halver muslingerne. Varm lidt olivenolie op i en pande og når den er godt varm læg muslingerne i. Lad dem stege ét minut eller to på hver side, inden de tages af panden.

Anret efter ønske og smag - evt. som på billedet.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar