onsdag den 29. maj 2013

Danske blåmuslinger - Moules Mariniere.

Opskriften lyder på "Moules Mariniere" (marine muslinger) og hertil benytter jeg naturligvis verdens bedste blåmuslinger - de danske fra Limfjorden. Hele rengøringsproceduren må man google sig til, hvis ikke man imod forventning har hørt om den et hav af gange før.


Sådan ser 1kg friske blåmuslinger fra Limfjorden ud. Jeg har dog købt dem på havnen hos min vanlige fiskepusher: P.Clausens Fiskehandel.


Sauteringen af krydderurterne er i gang.


Lagen koger, muslingerne er kommet i gryden, nu skal der låg på.


Fire minutter senere, muslingerne er færdige. Så skal der spises!

Til 4 personer:

3-4 kg muslinger
2 løg
3-4 fed hvidløg
2 porrer
1 bundt persille
1 pæn kvist timian
½ flaske tør hvidvin
Lidt olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Benyt en gryde, der er stor nok til at rumme muslingerne og lidt til. Hak løg og hvidløg fint og skær det hvide af porren i tynde ringe, det grønne i små tern. Hak halvdelen af persillen med stilk groft. Hæld lidt olie i gryden og sæt den over ilden. Kom løg, hvidløg, porre, persille og timian ved og lad det sautere en stund under omrøring.
Så hældes hvidvinen på og når den koger tilsættes de rensede muslinger. Kværn godt med peber over muslingerne og læg et tætsluttende låg på. Varmen skal være høj. Ryst gryden af og til, så muslingerne skifter plads. Drys en håndfuld finthakket persille over. .
Efter 4-5 minutter skulle muslingerne have åbnet sig, ellers må man give dem lidt længere - men endelig ikke for længe, for så bliver de hårde og triste.
Hæld muslingerne op i en sigte over en skål. Hæld dem derefter i serveringsskål.
Smag på suppen og giv den evt. lidt salt. Server muslingerne med godt lunt brød til eller spis dem som franskmændene med pommes frites? Hvad ved franskmænd også om mad?! Jeg foretrækker et lunt flute til og "muslingesuppen" serveret for sig til at spise med ske under øredøvende slubren sideløbende med pilning og fortæring af muslingerne.
Ganske kort tid efter.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar