fredag den 31. maj 2013

Krabbesalat.

Man ved ikke hvor meget krabber sviner, før man står midt i det. Loftet, gulvet og væggene kan vaskes. Det kan mine briller også og jeg må nok hellere selv tage et bad inden jeg fortsætter. At tømme krabbeklør for kød er i virkeligheden udendørsarbejde, som man bør udføre iført våddragt.


Dette "stilleben" giver slet ikke noget reelt indtryk af svineriet.


Sådan begynder det. 750 gram krabbeklør kommes i kogende vand. Skru op for varmen til det atter koger. Skal nu simrekoge i 7 minutter. Afkøl kløerne og tøm dem for kød. Man kan anvende en hammer eller en kraftig kniv til at åbne kløerne med - det er nu svineriet begynder!


200 gram er, hvad der kommer ud af 750 gram hele krabbeklør og jeg har endda været meget grundig med kratteriet.


Salat til mindst to skiver ristet franskbrød:

200 g Krabbekød
2-3 spsk små anansstykker fra dåse
Lige dele fintklippet dild, persille, purløg og basilikum - en lille håndfuld af hver

1 spsk citronsaft
1 spsk ananasjuice fra dåseananas
½ tsk Dijonsennep
4-5 spsk ekstra jomfru olivenolie
1-2 tsk sukker eller sødemiddel
Salt og frisktkværnet peber

Bland først krabbekød og krydderurter. Kig nøje efter skaller i krabbekødet.
Bland ingredienserne til dressingen og bland den med krabbekødet.
Server på ristet brød.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar