lørdag den 11. maj 2013

Grøntsager og bengalske rejer i wok´en.

Grøntsagerne er de sædvanlige, hovedsageligt groet i jysk jord, men i dag tilføjet temmeligt udenlandske skaldyr.


Bengalske rejer er måske i virkeligheden vietnamesiske og kaldes også tigerrejer eller også er det hele rent butikssnak, for der findes et væld af forskellige rejearter, men grønlandsrejer eller fjordrejer fra Roskilde er det i hvert fald ikke. De smager godt og så er jeg som regel tilfreds.


Så blev der lidt flere skaller til evighedbøtten. Den har sin faste plads i fryseren og her gemmer jeg alt, hvad husholdningen frembringer af skaller fra diverse skaldyr i årets løb. Her ses eksempelvis rester af hummerklør fra nytårshummeren. Når bøtten er fuld, bliver der lavet en vidunderlig skaldyrsbisque*. Der kan også tages af bøtten i utide, hvis der skal laves skaldyrssauce.


Med lidt hjælp fra kødhammeren kan der være mange flere skaller i bøtten og jo mere massakrerede skallerne er, jo mere smag komme der ud af dem.


* Bisque er en fløjlsblød, flødebaseret suppe oprindelig fra Frankrig og mest korrekt lavet på skaldyr af enhver slags, selv om man også (fejlagtigt) taler om grøntsagsbisque.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar