tirsdag den 14. maj 2013

Dentice alla livornese - Dorade i krydret tomatsauce.

Alla livornese vil sige fisk tilberedt som i Livorno, hvilket igen vil sige tilberedt med tomater.


Frisk fisk fra fiskehandleren. Sådan ser en dorade ud. Der vil normalt være til mindst 2 personer i sådan en fyr, når den serveres med tilbehør, men 1 person kan også godt spise den.


Godt på vej.


Klar til at komme på bordet.

Opskriften er helt klart italiensk, men jeg har selv stykket den sammen af forskellige opskrifter på fisk fra Italien og det præger den sikkert.

1 dorade, fiskehandleren fjerner gerne indmad og skæl - skællene på denne fisk sidder i øvrigt så løst, at en lidt kraftig vandstråle skyller dem af.
Olivenolie og smør
1 dusk persille
1 lille dusk basilikum
Tomatsauce som beskrevet d. 10/5 dette år, tilsat fintklippet persille, basilikumblade, sorte og grønne oliven, cherrytomater og kapers.
Citronbåde
Salt og peber

Den rensede fisk pudres let med mel, fyldes med grofthakket persille og steger for middel varme ca. 6-8 minutter på hver side. På panden er der også plads til lidt halve cherrytomater, oliven og basilikumblade. Disse ingredienser kommes sammen med en lille håndfuld kapers og hakket persille og basilikum i basis tomatsaucen, (beskrevet d.10/5) som overhældes den færdigstegte fisk inden servering. Læg citronbåde på serveringsfadet.


1 kommentar:

  1. Jeg kan mærke mundvandet samle sig. Må hellere lukke siden inden jeg kommer til at savle på bordet...

    SvarSlet