onsdag den 28. august 2013

Entrecote (af hest) med vaniljekrydret rødkålssalat.

Entrecote af hest laves lige som entrecote af okse. Det kan ikke være nemmere. Masser af varme på begge sider af kødet på grill eller grillpande, men kun kort tid eller meget kort tid alt efter, hvor rødt man ønsker kødet. Det kan lynende hurtigt få for meget og en grå, gennemstegt bøf er kun egnet til skofabrikation. Peber og salt til sidst og så skal kødet hvile et øjeblik.


Det interessante ved denne ret er ikke kødet, men den noget specielle salat og så selvfølgelig min egen helt formidable opskrift på tzatziki.


Rødkål snittes fint.


Vaniljekorn blandes med lidt Sukrin. Den gode Balsamico fra Modena skal bruges lidt senere.


Ved at være færdigristet med vanilje, Sukrin og balsamico. Der skal gerne stadig være lidt sprødt bid i kålen.


Lagt på tallerken til afkøling.


Når rødkålen er kølet af, blandes den med et mix af forskellige andre salater efter eget ønske og smag.

Her er en lidt formaliseret opskrift:

4 blade rødkål
Lidt olivenolie
Salt
1 spsk rød/mørk balsamico
Korn fra 1/4 vaniljestang
1 tsk Sukrin Gold
Et par håndfulde blandede salatblade

Skær kålen i fine strimler og svits den i lidt olie på en pande. Kom balsamico, vaniljekorn, Sukrin og lidt salt på panden. Svits sammen i 3-4 minutter. Sluk og lad kålen køle helt af. Bland kålen med den blandede salat.


Og nu til tzatzikien. Det vanskeligste ved denne ret er at finde ud af, hvordan man staver til den; det er endnu ikke lykkedes mig at finde consensus, så her ser I altså helt min egen stavemåde.


En god klat græsk eller tyrkisk yoghurt - vel 200-300 ml - sættes til drænering mindst et par timer i et kaffefilter. Jeg foretrækker 10% yoghurt, men 2% kan også bruges.


2 agurker skrælles og rives på det grove jern. Lægges på et fad og drysses med rigeligt groft salt. Lad det blot stå lige så længe som yoghurten. Pres det derefter fri af så megen væde som overhovedet muligt. Vær ikke bekymret over alt saltet; langt det meste forsvinder med væden, som presses ud.


Afvandet agurk og dræneret yoghurt blandes i en skål. Tilføres en pæn sjat olivenolie - 2-4 spsk - slutresultatet skal være en tyk pasta, som ses på billederne. Der kværnes lidt sort peber i og tilsættes 1-6 fed pressede hvidløg efter smag. Tilsmages forsigtigt med salt.


Så spiser vi!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar