lørdag den 3. august 2013

Sølvbede- og ricottaravioli.

Som så ofte før starter man med at glasere løg og hvidløg.


De hvide stængler og grove ribber af sølvbedebladene fjernes.


Sølvbedens grønne dele skylles og tørres.


Blandes med de glaserede løg og ristes stille, til de falder sammen - meget lig spinat - som sagtens kan bruges i stedet.


Sølvbeden afkøles og afklemmes så megen væske, som kan lade sig gøre. Basilikumblade og sølvbede hakkes fint sammen.


Ricotta, sølvbede med basilikum og skinketern blandes.


Små klatter af sølvbedemassen lægges i de smarte amerikanske tingester til fremstilling af halvmåneravioli. De er her "foret" med runde plader af wontondej, men kunne nøjagtigt lige så godt være benyttede til hjemmelavet pasta.


Passende til én portion.


Koges i saltet simrevand i et par minutter eller til de stiger til overfladen


Serveres på rucola og drysses med parmesanspåner og ristede mandelflager.

Her er opskriften:

1 spsk olivenolie
1 lille finthakket rødløg
2 finthakkede fed hvidkøg
Det grønne af 4 store sølvbedeblade - kan udskiftes med 100 g fine unge spinatblade
200 g ricottaost
En håndfuld basilikumblade
En håndfuld skinketern
Optøet wontondej - fås frossen i asiatiske butikker
Et æg blandet med 1 spsk mælk til at "klistre" raviolierne sammen
Eksra jomfru olivenolie til at dryppe over retten
Rucola
Ristede mandelsplitter eller pinjekerner
Parmesanost i spåner
Salt og friskkværnet peber

Løg og hvidløg glaseres i lidt olivenolie i en sauterepande. Kom de skyllede og tørrede sølvbedeblade ned til løgene og lad dem falde sammen under omrøring. Det tager 2-3 minutter. Tag det hele af varmen. Afkøl og afdryp. Når det er afkølet tilstrækkeligt, knuges massen for at få så meget af væden ud som muligt. Hak det fint sammen med en håndfuld basilikumblade. Bland det grundigt med ricottaost og skinketern. Lav raviolihalvmåner som vist på billederne eller anbring nogle wontondejplader på en let melet bordplade. Anbring en god teskefuld fyld midt på hver plade. Pensl med sammenrørt æg og mælk hele vejen rundt på pladen. Læg endnu en dejplade ovenpå. Klem den lidt omkring fyldet for at fjerne luftlommer. Klem de to plader sammen i kanten med fingrene eller en gaffel.
Bring en stor gryde vand med en smule salt til at småkoge. Hæld raviolierne i og lad dem simre et par minutter. Hæld dem i et dørslag til afdrypning og server på forvarmede tallerkener med rucola. Dryp med en rigtig god olivenolie og drys parmesanspåner og ristede mandler eller pinjekerner over.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar