onsdag den 2. januar 2013

Brisler med rosenkålsalat.

Nej, nej, nej! Rosenkål hverken smager eller lugter af prut. Ikke hvis kålen kan slippe for det i hvert fald. Det er en forbandelse, som vore formødre har kastet på denne pragtfulde kål ved at overkoge den, lige som de gjorde ved alle andre grøntsager. Rosenkål skal behandles med største nænsomhed. Minimal kogning (5-6 minutter max.) ellers bliver den bitter og smager besk og af prut. Brugt som salat er man helt ude over det problem - blancher eventuelt "roserne" først.


Når brislerne er befriet for de yderste af hinderne - ikke alle, så falder de fra hinanden - koges de i 5-6 minutter. Afkøles og gennemskæres på den brede led og tilberedes helt som panerede kotteletter.

Rosenkålsalaten laves sådan:

250 g friske rosenkål
2 æbler
½ spsk hvidvinseddike
½ tsk Dijonsennep
½ spsk olivenolie
Saft af ½ appelsin
salt, peber
25 g hasselnøddekerner

Pluk de yderste blade af rosenkålen og kasser dem. Skær så meget af stokken som muligt. Skær resten af rosenkålen i skiver og skær æblerne i meget smalle både. Vend straks æblerne i en marinade af eddike, sennep, olie og appelsinsaft. Krydr med salt og peber og tilføj rosenkålen.
Rist hasselnøddekerner på en tør pande og gnid skallen af. Hak dem groft og drys dem over salaten.


2 kommentarer:

 1. Mmmmm.... Rosenkålssalaten glæder jeg mig til. Du har nemlig ret, vore mødre og mormødre skamkogte dem til uspiselighed, men faktisk er det en ret fin lille grøntsag. Jeg kaster mig over din opskrift - men erstatter dog brislerne med lammelever.
  Kh -
  Pernille

  SvarSlet
 2. Lammelever - slet ikke noget dårligt bytte.
  Velbekommme søde Pernille.

  SvarSlet