søndag den 20. januar 2013

Hjemmesyltede rødbeder.

Nu skal det være slut med at overlade det til Bähncke og andre at levere de syltede rødbeder til leverpostejen og surrib´en. Det er jo ikke spor svært at sylte rødbeder og fornøjeligt tilmed.

 
Disse beder fik tre kvarter, da de endelig var kommet i kog.
 

Fra kogende vand til iskoldt vand, så kan man lige så let gnide "forhuden" af. Et fornøjeligt arbejde. Bederne skæres i passende skiver, som man nu kan lide dem.

 
 Og så en hurtig tur i den kogende lage.
 
 
Det er ikke den store kunst at hjemmesylte rødbeder, men der er noget utroligt tilfredsstillende ved at betragte det færdige resultat.


1 kg rødbeder
750 ml eddike
375-500 g sukker
1 tsk flydende Atamon

De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand, 1 spsk salt pr. liter vand, ½-1 time alt efter størrelsen. Det kogende vand hældes fra. gryden stilles straks under rindende koldt vand indtil rødbederne er kolde.Ved denne bratte temperaturforandring får rødbederne et "chok", hvorved cellerne sprænges og rødbederne bliver møre. De flås, skæres i skiver. Eddike og sukker gives et opkog. Rødbedeskiverne lægges i. Lagen bringes igen i kog, tilsættes Atamon og fyldes i rene glas eller krukker, der bindes til med det samme.

Kilde: Den grønne Syltebog, Tørsleff.

2 kommentarer:

  1. Nogle skiver peberrod i syltelagen er rigtig godt.

    SvarSlet
  2. Ja, men endelig ikke friskopgravet peberrod - den er ALT ALT for stærk og ødelægger rødbederne, de bliver Uspiselige - skal jeg hilse og sige (desværre!!!)

    SvarSlet