tirsdag den 13. august 2013

Safranorzo med røget laks.

Orzo er pasta formet som ris. De er større end vanlige riskorn, men lidt mindre end pinjekerner. Orzo fås ikke nemt her i landet, men er meget brugt i middelhavslandene. Jeg har været så heldig at finde orzo i Aldi - af alle steder - og har helt klart forkøbt mig, men ærlig talt, til 5,- pr pose! Hva´ba? I Italien benyttes orzo tit i supper.


Sådan ser orzopasta ud.


Her er den færdige ret. Jeg troede, at jeg vidste alt om pasta, men jeg er blevet klogere. Denne ret er helt ekceptionelt lækker.

Til 4 personer:

3 knivspidser safrantråde
350 g orzopasta
225 ml piskefløde
Skal af 1 citron, fintrevet
1 spsk friske basilikumblade, skåret i smalle strimler
1 spsk fintklippet purløg
350 g røget laks i små stykker (lakserester er helt fint)
Salt og peber

Bring en stor gryde saltet vand i kog. Tilsæt safran. Kom orzo`en i, rør rundt en enkelt gang og lad det koge i 12-15 minutter, eller hvad posen angiver, til al dente. Skyl pastaen grundigt under rindende koldt vand og dræn i si.

Bring fløden med citronskal til at koge i en ren gryde. Lad det simre i 2 minutter. Tilsæt den kolde, kogte orzo og lad simre videre i 5 minutter under jævnlig omrøring. Tilsmag med salt, peber og citronsaft og rør krydderurter og laksestykker i. Varm ordentligt igennem og spis med velbehag.


2 kommentarer:

  1. Smuk ret - jeg ville dog foretrække at putte safran i fløden i stedet for at smide det smukke vand i vasken!
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Måske har du ret, Elsebeth, men det smukke vand klædte nu vasken!

      Slet