lørdag den 12. januar 2013

Flæskeæggekage er vel også en slags lørdagskylling!

Helt rigtig flæskeæggekage er det jo ikke. Mit barndomshjem var ikke rigt og det nærmeste vi kom bacon hed "en lille røget snitte", så skiver af sådan en filur hører uvægerligt til min slags flæskeæggekage.

 
Mormors gamle støbejernspande er fundet frem. Den bruger jeg ellers kun til stegning af sild, men den klæder nu en æggekage så godt og jeg er efterhånden ferm nok til at lave retten, uden at den gror fast i panden, så altså...teflonpanden forbliver i skabet.
 
 
Som noget ganske selvfølgeligt leverer Hr.Heinz et par klatter tomatketchup for at fuldkommengøre måltidet.
 
Æggemassen er som min mor lavede den. 6 æg, 2 spsk mel og 1 dl sødmælk.
   


1 kommentar:

  1. Fordelen ved støbejernsgryder og -pander er, at det ikke hænger i, med mindre man har affedtet dem ved at vaske delene af med sulfo - så det er strengt forbudt - kun hedt vand. Ellers er det om igen med at fylde panden med salt og over blusset, for at rense den. Og så skal den smøres med olie og ind og bage mange timer ved svag temp. i ovnen. Derfor steger jeg aldrig fisk i mine støbejernspander, for så kommer næste ret til at smage af fisk.

    SvarSlet