onsdag den 12. december 2012

Fru Friis´ reje-kaviarmousse.

Fru Friis har været nævnt tidligere. Det er min kære exkollega Kirsten med de dejlige inderlår. Kirsten er gourmet og en glimrende kok. Hun serverede engang en helt uimodståelig reje-kaviarmousse, som jeg her vil glæde jer med opskriften på og synet af.


Skammeligt, skammeligt, skammeligt var jeg løbet tør for citroner. Skammeligt fordi citronbåde er en vigtig del af garnituren til denne ret og ikke kun til at pynte med. Jeg er, som det før har været nævnt, ingen ørn til at pynte en ret, men det er altså meningen at moussen skal serveres med brøndkarse til pynt, hvilket jeg noget rodet, men velmenende, har forsøgt.
 

Hvad min grådighed så fuldstændigt skjuler, er en skive ristet brød under moussen.

Her er i øvrigt opskriften til 8-10 personer, for det er jo en forret:


6 blade husblas
½ l creme fraiche 18%
200 g rejer
100 g ufarvet stenbider- eller anden rogn
1 tsk revet citronskal
½ tsk karry
½ tsk groft salt
friskkværnet hvid peber
2 dl piskefløde

Pynt: Brøndkarse
Tilbehør:Citronbåde og ristet brød

Sæt husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Bland creme fraiche med rejer og rogn. Smag til med citronskal og krydderier. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af creme fraicheblandingen og bland derefter dette med resten af blandingen under omrøring. Pisk fløden stiv (ikke  alt for stiv) og vend den i. Hæld blandingen i form (ca. 1 liter) og stil den koldt til næste dag. Vend den ud af formen på et fad og pynt med brøndkarse og læg citronbåde ved.





2 kommentarer:

  1. Jeg har en lignende opskrift, men har skiftet karry ud med ravigotte og creme fraiche med piskefløde. I tillægg kommer jeg i hakket dill og løg. Resten af dillplanten bliver til pynt. Det smager rigtg godt, bør absolut prøves. Det skal være min forret nytårsaften. :)

    SvarSlet
  2. Lyder lækkert og alt i alt en hel anden mousse.

    SvarSlet