torsdag den 4. juli 2013

Confiteret and med orangerødkålssalat.

Tidligere i år - helt nøjagtigt d.13 januar - confiterede jeg nogle andestykker; to lår og to bryststykker. De har ligget neddykket i bøtter med andefedt i køleskabet lige siden, men nu er det vist på tide, at smage på godterne.


Det gastro-arkæologiske gravearbejde er i fuld gang.


Andestykket:
Andestykkerne graves fri af andefedtet, som gemmes. Anden anbringes med skindsiden opad i et ildfast fad og sættes i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter eller til skindet er glassprødt.


Sådan tager afdøde sig ud efter kremeringen. Skal lægges på tallerken med største varsomhed, thi nu er anden så mør, at alt meget nemt falder fra hinanden. Kolde, kogte kartofler - gerne en sort med tendens til udkogning - skæres i skiver. Andefedt varmes godt op på en pande. Kartoffelskiverne steges heri til de er brune på begge sider, hvilket hos mig er 5-6 minutter på hver side ved 9* hvor 12* er højeste varmetal.


Salaten:
1/4 rødkål skæres meget fint. Blandes med andet salat, fx. friséesalat (som er lidt bittert), rucola (som i virkeligheden slet ikke er en salatsort) eller hjertesalat. Fileter af appelsin blandes i (filetering af citrusfrugter er vist d.1/3-2013 som "Køkkenråd 5") . Dressing kommes på og der drysses med letristede valnøddestykker.

Salatdressing:
Saft af 2 store appelsiner
Den fintrevne yderste skal af 1 appelsin
2 tsk sukker (eller sødemiddel)
1 spsk sherryvineddike
2 spsk solsikkeolie (den ene spiseskefuld må meget gerne erstattes med 1 spsk valnøddeolie)
½ tsk salt
friskkværnet peber
chiliflager efter smag


Sådan tager den endelige ret sig ud og den er nok værd at gentage.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar