søndag den 14. juli 2013

Skagensbrød og croutoner.

Jeg vil gerne slå et slag for Schulstads Skagensbrød. Intet er selvfølgelig så godt som hjemmebagt brød, men Skagensbrød har andre fordele. Det holder sig friskt i flere dage. Er stadig blødt og lækkert efter en uges tid og er meget velegnet til ristning og til at lave croutoner af. Det kan kun med besvær svides på brødrister og pande.


Ugegammelt brød gjort klar til at lave croutoner af.


Det er faktisk rigtigt, alt hvad Schulstad selv praler af.


Lige dele olie og smør - gerne klaret smør - smeltes på panden for højeste gear.


Bevar den høje temperatur og hold brødternene i jævnlig bevægelse og giv dem et lille drys fint salt.


Hæld til afkøling. Den viste portion kunne sagtens have fået lidt længere tid på panden uden at svides.


Når croutonerne er afkølede kan de holde sig sprøde og gode igennem længere tid i en bøtte med tætsluttende låg. Skulle de imod forventning blive bløde, skal de blot have en tur mere på en tør pande.


2 kommentarer:

  1. Hvis man bager med surdej, så holder brødet sig fint i flere dage. Jeg har gang i både en hvedesurdej og en rugsurdej. Det gør altså noget godt for brødet med surdej. Både mht. smag og holdbarhed.

    SvarSlet
  2. Det ville ALDRIG gå her i huset - for det er jo helt hvidt brød. Selvom jeg bor alene, ville jeg ikke undvære mit eget brød, bagt som boller og i fryseren. Hver morgen 20 sec. på micro, 7 min. på 250° i combiovnen - friskbagt,lunt brød til alle de sidste 35 år - ikke dårligt, vel :-) Jeg har ingen klager haft! Det drejer sig bare om at finde det brød, man synes bedst om, hjemmebagt - eller hjemmebragt!
    Elsebeth

    SvarSlet