lørdag den 6. juli 2013

Nye danske kartofler og Tapas Padrón.

En glædelig nyhed hos grønthandleren: Tapas Padrón. Mange er sikkert stødt på disse små, lækre, grønne minipebre på ferier i Spanien, hvor de er en ganske almindeligt benyttet tapas. Nu fås de også i Dinamarca!


Jeg har blandt andet læst om dem i Rick Steins kogebøger og tit ærgret mig lidt over, at de tilsyneladende ikke kunne fås i Danmark, men nu er der kommet andre boller eller snarere pebre på suppen og lad mig tilføje: De er billige. 16,- for en bøtte med ca. 200 gram og pebrene vejer ikke meget pr. styk. Jeg vil tro at der er en 30-40 små pebre i bøtten, så der er til flere dage.


Opskriften er jo lige her, men de har glemt at skrive, at stegetiden er 2 minutter, allerhøjst 3, under stadig bevægelse i en ubetydelighed olivenolie på en knaldvarm pande. De skal se ud som herunder og stadig være lidt sprøde. Det er derfor også vigtigt, at man sikrer sig, at det er helt friske saftspændte pebre man køber.


Én ting mere fremgår ikke af emballagen. De er ganske vist milde og blide som en almindelig grøn peber, men ind imellem - måske hver tiende, tyvende eller tredivte gang - optræder der en af pebrene, som er lige så stærk og brændende som en chilipeber; russisk-roulette-peber!


En helt vidunderlig frokost. Mange dage på denne tid af året får jeg ikke andet end nye kartofler. En bette slat god olie (smeltet smør om søndagen) og tonsvis af krydderurter på - og så er det altså sagen med et godt drys flagesalt på pebrene lige inden indtagelsen.

Tapas Padrón pebrene kan naturligvis også bruges alle de steder, hvor man ellers benytter almindelig grøn peber.


4 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Svar
  1. Det var jo i juli måned, så de kan vist ikke fås mere i år, men de blev købt hos min grønthandler på Nordre Strandvej i det nordlige Århus. Jeg har dog også se dem i supermarkeder.

   Slet
 3. Okay tak for svaret. Søger med lys og lygte efter dem da jeg synes de er helt fantastiske

  SvarSlet