fredag den 26. juli 2013

Pasta med pesto.

Pesto er en herlig smagsgiver og hurtigt lavet. Desuden er der mange måder at bruge pesto på og alle forlener de retterne med en autentisk italiensk smag.


Her ses faktisk alle ingredienserne. Et pænt bundt basilikum med kun de sprødeste stængler. Ristede pinjekerner (ristede mandelsplitter kan benyttes i stedet). Massakrerede ansjosfileter. Parmesanost (eller Grana Padano, som er en hel del billigere), og endelig en god extra jomfru olivenolie. På billedet mangler forresten hvidløg, som ikke må udelades.


Det hele skal blendes til en grød som denne. Hvis man også kommer bredbladet persille i, skulle man kunne opnå en friskere grøn farve. Det mangler jeg endnu at prøve.


Der bliver måske lidt mere, end man lige umiddelbart har brug for. Kom det på glas; det holder sig et godt stykke tid i køleskabet, hvis man har været rimeligt hygiejnisk under fremstilingen. Sørg for, at der er så tilpas meget olie i pestoen, at der danner sig et tyndt lag på overfladen, når det får lov til at stå lidt. Dette olielag virker konserverende.


Et hurtigt måltid: En dygtig klat pesto på pastaen, af hvad art den så end er.

Opskrift på en portion pesto.

1 bundt basilikum
20-30 g pinjekerner
1-1½ dl olivenolie
1-2 fed hvidløg
15-20 g friskrevet parmesan
Salt eller et par ansjosfileter


Ingen kommentarer:

Send en kommentar