onsdag den 25. juni 2014

Canadisk vildlaks med bønnesalat.


Det er næsten ikke til at komme til for canadiske vildlaks i Århus Å, så jeg hentede et bette stykke dernede, passende udskåret.
 
 
Fisken fik lov til at ligge et par timer i køleskabet godt drysset til med dildspidser og sort peber. 

 
I mellemtiden blev stilkenden på 400 gram friske, grønne bønner fjernet og de blev lagt til grundig skylning. Derefter dampede i 5 minutter og strax lagt i koldt vand. Drænes og afdryppes tørre i dørslag. 
 
 
En halv saltsyltet citron hakkes fint. 
 
 
Bønnerne, som er rodet sammen med hvid balsamico og olivenolie, drysses med finthakket mynte, citrontern,  peber og krumret gedefeta. Salt - måske - men pas på, både fetaen og de saltsyltede citroner er jo tilstede blandt bønnerne. 
 
 
Laksen steges kort, men godt på en næsten tør pande (husk salt). 
 
 
En skøn sommerret. Bønnernes relativt korte kogetid gør, at der stadig er masser af bid i dem. Er man en ynder af mere udkogte bønner, må man jo blot mærke deres tilstand ved at stikke lidt i dem med en kniv under kogningen, så man får dem som ønsket.


Ca. ½ kg grønne bønner
3 spsk olivenolie
2 spsk hvid balsamicoeddike
100 g feta
En håndfuld frisk mynte
Salt og peber
 
Kog de klargjorte bønner i saltet vand i 5 minutter. Sigt vandet fra og skyl bønnerne i koldt vand, så de bliver kølet ned. Afdryp og lad dem blive tørre. Kom dem i et fad. Vend bønnerne med balsamico og olivenolie og krydr med salt (forsigtig!) og peber. Smuldr fetaen over. Skær citronen i små tern og drys over salaten sammen med hakket mynte. Denne salat er velegnet til alle slags kød og fisk. Velbekomme.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar