søndag den 10. februar 2013

Dyrlægens natmad.

I følge bogen  "Om smørrebrød jeg ved..." skrevet af Ida Davidsen, stammer navnet på dette berømte stykke smørrebrød fra en dyrlæge Keilgaard, der hver dag kom i huset hos familien Davidsen efter at have tilset de kongelige stalde og Cirkus Miehe. Han ville hver aften have sit stykke natmad, som bestod af et stykke rugbrød smurt med smør eller fedt, derpå et lag leverpostej og øverst skiver af saltkød. Senere er tilkommet sky og løgringe på toppen.


Den originale dyrlægenatmad.

Det er en noget mere skrabet model, end den man normalt får serveret nu om stunder og i øvrigt også kun en bleg fætter til den dyrlægens natmad, Ida Davidsen sælger i sin smørrebrødsbutik. Skal jeg være ganske ærlig, minder min egen dyrlægenatmad heller ikke meget om den oprindelige.


Her er straks lidt mere fest og farver!

Letristet franskbrød smøres med krydder- eller andefedt. Derpå et lag leverpostej. Et par stykker saltkød. En stribe sky, revet peberrod, løgringe og kapers. Ikke voldsomt spartansk, men jeg er jo heller ikke dyrlæge.


1 kommentar:

  1. Hold da op, jeg kunne spise sådan en lige nu! Mums!Heldigvis dejlig enkel at tilberede, så tak for det indlæg om en overset og glemt delikatesse! Jeg vil straks råde bod på det!

    SvarSlet