tirsdag den 12. februar 2013

Om okser, køer, heste og frankfurtere.

På min vej til Siem i Himmerland, hvor der denne dag skulle fremstilles frankfurterpølser, kom jeg igennem Mariager.


De halvfærdige frankfurterpølser skal have en lille smule røg. Vi spiste nogle af dem til aften med gammeldags varm kartoffelsalat til og det var superb, men det er en helt anden sag.  Tilbage til Mariager, hvor jeg opdagede en formidabel slagterforretning her. Diskene bugnede af lækre udskæringer og jeg købte ti  200 grams bøffer af filet for ialt (hold på hatten) 150,-  Altså 75,- pr kg for engelske bøffer!!! Det var ikke ugens tilbud, men den normale pris for varen.


Der er til adskillige dages skønne middagsretter og såmænd også til tatarmadder, sådan som de oprindelig blev lavet, for det er hestekød og det smager aldeles ikke sødligt som myten vil vide og det er i hvert fald mindst lige så godt, som det kød af udtjent malkekvæg, man kan købe i supermarkedet, hvor Karolinekoen tager navneforandring til okse i samme øjeblik boltpistolen knalder.


2 kommentarer:

  1. Det er vist først ved hakningen, den søde smag udvikler sig. Er det mon fordi, kødet bliver iltet?
    Elsebeth

    SvarSlet
  2. Det har jeg aldrig tænkt på. Jeg har kun spist hestekød, som reelt kød i stykker. Jeg vil prøve at købe hakket hestekød næste gang, jeg kommer til Mariager. Spændende. Ellers må jeg sige, at jeg er meget begejstret for hestekød.

    SvarSlet