torsdag den 7. februar 2013

Lulus æblekage.

Lulu har før leveret lukulisk materiale til denne blog fx. opskriften på den lækre briesuppe. Denne gang er det en kageopskrift og en helt usædvanlig delikat en af slagsen. Der findes et hav af forskellige æblekager og mange af dem smager herligt. Denne er dog absolut min favorit.


Næsten klar til at gå i ovnen, blot mangler det sidste drys kanel og smørklatterne.
 
 
Lige ud af ovnen.
 
Man dækker bunden i et ovnfast fad, der er smurt med smør, med et lag æbler. Æblerne skal ikke skrælles, blot skæres i stykker. Når der er et lag, sødes med let knuste makroner og rigeligt kanel. Dette gentages, men på dette lag tilføjes grofthakkede hasselnødder og smørklatter. Derefter bages ved 175-200 grader, det meste af tiden med låg, for at undgå sorte nødder. Bagetiden afhænger lidt af, hvor bløde man synes, æblerne skal være, men ikke under tre kvarter. Madæbler har brug for lidt længere tid end alm. spiseæbler, men alt kan bruges. Gå glad i gang!

Velbekomme.


 
 
Til denne æblekage er det helt overflødigt med flødeskum. I stedet for flødeskum kan man eventuelt vælge at undlade at bruge cremefraiche.

 
 

4 kommentarer:

 1. Jeg lægger altid letknuste makroner i blød i sherry til et lag i min æblekage. Så jeg vil prøve din model med "mine" makroner.
  Elsebeth

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg venter spændt på at høre om resultatet. Idéen er mig selvfølgelig ikke ukendt, fx. til trifli, lagkage etc., men det er altid et spørgsmål om at begrænse sig - der skal stadig være sprøde makroner tilbage!

   Har du selv en blog, Elsebeth?

   Slet
 3. Det blev lækkert; jeg brugte rosiner i stedet for nødder og undlod ikke flødeskum. Dog synes jeg, det er lettere at søde tilpas med sukker i æblemos, hvor man kan smage sig frem, end at bruge makroner. Det er altså godt med det der sherry - og det gør bestemt ikke det fjerneste, at makronerne er en blød (og lækker) masse!
  Elsebeth

  SvarSlet