tirsdag den 19. februar 2013

Køkkenråd 2.

Alle grøntsager, der skal benyttes som tilbehør (bortset fra rodfrugter), lægger jeg i en grøntsagsindsats og damper møre. Det bevarer alle de gode stoffer i grøntsagerne og den grønne farve. En prisbillig investering med et forbløffende resultat. Aldrig mere gråbrune grøntsager for de beholder farven, når de dampes. Se blot min broccoli (nederst). Forinden skal de jo skylles og den grove stok fjernes, men smid den ikke ud.


Den skrællede stok er en udsøgt lækkerbidsken; sød, sprød og saftig. Spis den rå eller skær den i pinde og damp den let til gemüse eller endnu bedre ned i wok´en til en masse andre grøntsager. Grofthakket i salat vil den utvivlsomt også være ypperlig (det må prøves ved lejlighed).

 
Sådan ser de færdigdampede broccoli ud. Ikke noget fesent dér, hverken i farve eller lugt, men de er klar til spisning og stadig lidt sprøde.
 
 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar