fredag den 1. februar 2013

Skinke med grønlangkål.

Det sker jævnligt at Kvickly, hvor jeg bor, har såkaldte landskinker på tilbud. Prøv at tilberede dem i cola. Det lyder måske forfærdeligt, men resultatet er fremragende.



1 røget skinke på ca. 2 kg
½ stort løg
1 laurbærblad
2 l cola

Til glasering:
1 håndfuld hele nelliker
1 stor spsk. mørk sirup
2 tsk. fint sennepspulver
2 spsk. mørk farin

Placer den røgede skinke i en gryde med sværen nedad. Tilsæt løg, laurbærblad og cola. Det skal være almindelig cola med sukker - light kan ikke bruges her.
Bring gryden i kog og dæmp varmen. Lad skinken simre i ca. 2 timer.
Tag skinken op og lad den afkøle lidt, så den er lettere at håndtere. Fjern sværen, men lad et tyndt lag fedt blive tilbage på kødet. Rids fedtlaget på kryds og tværs, så overfladen deles i terner, og sæt en nellike i hver tern.
Fordel siruppen over fedtlaget, forsigtigt så nellikerne bliver siddende. Drys herefter sennep og farin over den klistrede overflade.
Læg skinken i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Stil fadet med skinken i en 250° varm ovn i ca 10 minutter til farinen er boblende og smeltet.

Rækker til 8-10 personer

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar