søndag den 21. juli 2013

Nectariner kogt med krydderier.

På denne vidunderlige årstid er der en sand vrimmel af modne bær, grøntsager og frugt hos grønthandleren. Selv tomater med smag kan man få. Her følger en dessert med nectariner.


En portion nectariner, som meget gerne må være mere modne end de viste.


Kogningen i sukkerlagen gør dem utroligt indbydende.


Skal blot serveres lige fra gryden med lidt kold cremefraiche eller serveres kolde måske, med lidt ikke alt for hårdt pisket flødeskum.

Opskrift til 4 personer:

100 g melis
100 ml vand
1 spsk hvidvinseddike
20 hele grønne kardemommefrø, let kvaste
6 cm kanelstang, let knust
4 nectariner

Kom sukker, vand, eddike, kardemomme og kanel i en gryde og lad det koge op under omrøring til sukkeret er smeltet. Lad det koge et par minutter, mens nectarinerne gøres parate. 
Skær nectarinerne i halve og fjern stenene, hvilket går nemt, hvis frugterne er ordentligt modne. Læg de halve nectariner i sukkerlagen og lad dem simrekoge under låg i 15 minutter eller til de er bløde og fine
Kan serveres varme eller kolde med cremefraiche eller flødeskum. Holder 4-5 dage i køleskabet.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar